Kortenberg actief op Facebook en Twitter
www.uitdatabank.be
 

Beste inwoner,
Beste bezoeker,

Hartelijk welkom op de webstek van de gemeente Kortenberg.
Als inwoner kunt u hier vlot alle nuttige informatie over de werking en de dienstverlening van de gemeente raadplegen. Of u nu wil weten hoe u een stedenbouwkundige vergunning moet aanvragen, welke subsidies u kunt krijgen voor een buurtfeest of waar u volgend weekend in de gemeente naartoe kunt gaan, u vindt het met enkele simpele muisklikken.
Lees meer

Opsplitsing afvalinzameldagen omwille van Dag van de arbeid

Logo EcoWerf

Op maandag 1 mei, Dag van de arbeid, is er geen afvalinzameling. Let op, de blauwe pmd-zak wordt vóór de feestdag ingezameld op donderdag 27 april. Papier en karton erna, op maandag 8 mei. Plaats uw afval vóór 7 u. ‘s morgens of de avond vóór de inzameldag na 20 u. duidelijk zichtbaar aan de rand van de openbare weg, zonder het verkeer te hinderen.

Alternatief onkruidbeheer van 24 april tot en met 5 mei 2017

Alternatief onkruidbeheer met water en schuim

Voor het onkruidvrij houden van straten, voetpaden, parken en andere openbare ruimtes werd vroeger automatisch naar pesticiden gegrepen. Deze kwamen dan deels terecht in het grond- en oppervlaktewater, met gevaar voor het milieu en voor onze eigen gezondheid. Daarom besliste het Vlaamse Parlement om vanaf 2015 het gebruik van chemische bestrijdingsmiddelen voor het beheer van openbare ruimtes te verbieden.
Om het alternatief onkruidbeheer te optimaliseren is de gemeente Kortenberg op zoek gegaan naar nieuwe methodes. Zo zal door onze Dienst Wegen en Groen de komende twee weken een onkruidbehandeling met heet water en schuim getest worden. Dit schuim is een mengsel op basis van zetmeel en is ongevaarlijk voor mens en milieu.

Vacature bij het gemeentebestuur

Vacature Enquêteur

Wij zijn op zoek naar een enthousiaste medewerker (M/V) om ons team van De grote Kortenberg-enquête te versterken: Enquêteur

Vacature Brandweerzone Vlaams-Brabant West

Logo Brandweerzone Vlaams-Brabant West

De Brandweerzone Vlaams-Brabant West heeft volgende vacature:

Inschrijven nieuwsbrieven